Kårkläder


Om är intresserad att beställa en hoodie eller T-skjorta åt dig så är det bara att klicka till


Var skall jag sätta märkena?


Här finns svaret och instruktioner var märkena skall sys på scoutskjortan. Märkena får Du av kåren.

Vargungar och äventyrsscouter

Spejar-, explorer- och roverscouter

Fråga gärna dina åldersgruppsledare om det något du funderar på gällande märkena.


Scoutlänkar


 

 

 

 


Scoutprylar


 

 


Väder och vind


 


Visste Du att...


det finns ca. 70 000 scouter i Finland och i hela världen ca. 40 miljoner i över 200 länder! I scouterna får Du vänner från hela världen!

Scouting är vänskap, skratt och oförglömliga äventyr. Vi gör utfärder i naturen, upplever världen och bekantar oss med nya människor. Scouter åker alltid på äventyr tillsammans och de kunskaper man får inom ledarskap och personrelationer är uppskattande i arbetslivet.

Scouterna gör unga redo för livet genom spännande äventyr och nya utmaningar. Scouting är vänner, gemenskap, verksamhet ute och inne och att lära sig nytt genom att göra själv. Välkommen med i vår verksamhet!

Scoutingen är för ALLA

   


Förläggning


Vi har en förläggning på hösten och en på våren, då vädret är så kallt att det inte är skönt att bo i tält mer. På hösten kan vädret vara allt från strålande sol, till regn och rusk eller t.o.m. snöstorm. Bytesbyxor, skor och vantar är ett måste för att Du ska trivas utomhus. Stövlar är mycket bra att ha, då det ryms sockor i dem. Ju yngre du är, desto mer byteskläder behöver du. 

På en förläggning bor vi i regel inomhus. Det kan finnas madrasser och inne wc, eller så inte. Under dagtid är vi mest ute. Möjligheten att torka kläder är begränsande, därför behöver Du byteskläderna så att det känns skönt att gå ut en andra gång på eftermiddagen. Det är jätteskönt att ha med sig inneskor eller tossor.

Skriv namn på dina prylar så har Du lättare att hålla reda på dina saker.

Det lönar sig att kolla in väderleksrapporten dagen innan.

Utrustningslistan hittar du här.

Who let the Dogs out


Hajk


På hajk åker vi i början av hösten och under den sena våren. Vi försöker att åka då temperaturen hålls på plus sidan, även på natten. Eftersom vädret kan ändra när som helst, kan vi inte garantera varma nätter. Det är viktigt att du beaktar väderleken när du packar, men var beredd på att meteorologerna inte kan förutspå allt.

Under dagen vandrar vi med rinka på ryggen. Det är tyngre att gå än normalt. Tekniska sportunderställ är att föredra framom bomullskläder. De andas bättre samt torkar betydligt fortare då de är svettiga. Speciellt på kvällen efter en lång svettig dag blir det lätt kallt då vi är stilla. Då är det skönt att ta på sig en varm fleece.

På en hajk sover vi i vindskydd eller i lätta vandringstält. Det ställer krav på liggunderlaget och sovsäcken så att du har det varmt hela natten. Vi övernattar på olika ställen båda nätterna och bär med oss alla saker under dagen. Alla dina saker, inklusive den gemensamma utrustning ska rymmas i din rinka.

På hajken har var patrull sin egen mat. Den brukar vi köpa tillsammans på torsdagen före. Därtill behöver patrullerna tält/vindskydd, I-hjälpen utrustning, trangia med brännare och passligt bränsle, tändstickor, kartfordal, diskmedel och diskborste. Dessa lånar kåren, men du måste hämta dem från lagret. Beroende på vart vi åker är såg och yxa bra att ha. Vatten brukar vi ha med oss, så att var och en bär 3 liter från start. Kom överens med din patrull vem som ansvarar för vilken utrustning.

Skriv namn på dina prylar så har Du lättare att hålla reda på dina saker.

Kolla gärna in väderleksrapporten dagen innan Du ger dig ut på hajk.

Utrustningslistan hittar du här.

The best of friends


Sommarläger


På sommarläger bor vi på samma ställe i tält 7-10 dagar. Klädmängden är betydligt större än för ett veckoslut. Shorts och solglasögon för de varma dagarna och långkalsonger för de blåsiga och regniga dagarna. Justera Din rinka så att den är lätt att bära.

Under lägret brukar de äldre åldersgrupperna åka på hajk. Du tar med vad som behövs för den angivna tiden och resten lämnas i tältet på lägerområdet. Vindskydd, trangia, såg och yxa tar kåren med från lagret och väl på lägret håller Du reda på utrustningen. Det brukar vara bekvämt att packa hajkutrustningen i din rinka som Du har tömt. Kolla enskilt före varje övernattning om det är något speciellt du ska ha med dig.

Läs lägerbrevet noga och beakta de särskilda uppmaningarna i vart fall. 

Skriv namn på dina prylar så har Du lättare att hålla reda på dina saker.

Utrustningslistan hittar du här.

The crew of the Black Pearl. Captain Sparrow missing in action