Hajk


På hajk brukar vi åka i början av hösten och under den sena våren. Vi försöker att åka då temperaturen hålls på plus sidan, även på natten. Eftersom vädret kan ändra när som helst, kan vi inte garantera varma nätter. Det är viktigt att du beaktar väderleken när du packar, men var beredd på att meteorologerna inte kan förutspå allt.

Under dagen vandrar vi med rinka på ryggen. Det är tyngre att gå än normalt. Tekniska sportunderställ är att föredra framom bomullskläder. De andas bättre samt torkar betydligt fortare då de är svettiga. Speciellt på kvällen efter en lång svettig dag blir det lätt kallt då vi är stilla. Då är det skönt att ta på sig en varm fleece.

På en hajk sover vi i vindskydd eller i lätta vandringstält. Det ställer krav på liggunderlaget och sovsäcken så att du har det varmt hela natten. Vi övernattar på olika ställen båda nätterna och bär med oss alla saker under dagen. Alla dina saker, inklusive den gemensamma utrustning ska rymmas i din rinka.

På hajken har var patrull sin egen mat. Den brukar vi köpa tillsammans på torsdagen före. Därtill behöver patrullerna tält/vindskydd, I-hjälpen utrustning, trangia med brännare och passligt bränsle, tändstickor, kartfordal, diskmedel och diskborste. Dessa lånar kåren, men du måste hämta dem från lagret. Beroende på vart vi åker är såg och yxa bra att ha. Vatten brukar vi ha med oss, så att var och en bär 3 liter från start. Kom överens med din patrull vem som ansvarar för vilken utrustning.

Skriv namn på dina prylar så har Du lättare att hålla reda på dina saker.

Kolla gärna in väderleksrapporten dagen innan Du ger dig ut på hajk.

Utrustningslistan hittar du här.

   The best of friends