Hajk

På hajk brukar vi åka då temperaturen hålls på plus sidan, även på natten. Kom ihåg att vädret kan ändra när som helst. Kolla väderleksrapporten före. Det är viktigt att du beaktar väderleken när du packar, men var beredd på att meteorologerna inte kan förutspå allt.

Vi vandrar med rinkan på ryggen. Justera din rinka så att den är lätt att bära. Det är tyngre att gå än normalt. Tekniska sportunderställ är att föredra framom bomullskläder. De andas bättre samt torkar betydligt fortare då de är svettiga. På kvällen efter en lång svettig dag är det skönt att ta på sig en varm fleece eller tröja.

Vi sover i vindskydd eller i lätta vandringstält. Ett liggunderlag och en varm sovsäck är ett måste så att du har det varmt hela natten. Vi övernattar på olika ställen båda nätterna och bär med oss alla saker under dagen. Alla dina saker, inklusive den gemensamma utrustningen ska rymmas i din rinka.

På hajken har var patrull sin egen mat. Den köper vi tillsammans före hajken. Därtill behöver patrullerna tält/vindskydd, förstahjälpen utrustning, trangia med brännare och passligt bränsle, tändstickor, kartfordal, diskmedel och diskborste. Dessa lånar kåren. Beroende på vart vi åker är såg och yxa bra att ha. Deltagarna har också med sig 3 liter vatten från start. Kom överens med din patrull vem som ansvarar för vilken utrustning.

Skriv namn på dina prylar så har Du lättare att hålla reda på dina saker. Var gärna i kontakt med din scoutledare om du har frågor gällande hajken.

Utrustningslistan hittar du här.